Hempukka

Tampere KV 4.5.2013 (c) Milja

FI & EE MVA TLNV-14 Fifikus Unoka "Hempukka"

~ 42cm, 11kg
~ kasv. Marianne ja Jyrki Försti, kennel Fifikus
~ om. Senni Mulari
~ lonkat B/B, polvet&kyynäret 0/0, selkässä LTV3
~ LTE 12 --
~ jäänyt pois aktiivisesta harrastamisesta 1/2015 selän vuoksi


Hempukka 5kk
Miten Hempukka saapui meille?

Hempukka on perheeni, sekä minun ensimmäinen koira. Olin vinkunut omaa koiraa jo vuosia, kunnes vanhempani suostuivat. Ensin harkitsimme cairnterrieriä, mutta se ei lopulta tuntunut "oikealta" rodulta meille. Luin monia kirjoja, eikä sopivaa rotua löytynyt. Sitten näin kuvan tästä eloisasta pumpulikorvasta, ja olin otettu. Muu perhe rakastui myös tämän koiran ulkonäköön, ja luettuamme pumin luonteesta, olimme täysin varmoja, että tämä olisi se "meidän rotu". Katsoin heti netistä tulevista pentueista ja löysin aivan läheltämme Fifikus-kennelin, jolle oli tulossa pentuja. Äitini soitti kasvattajalle ja kyseli vähän pentueesta. Teimme varauksen ja jäimme odottamaan.
Pian meille saapuikin jo pieni pumipentu. Nimesimme sen ensiksi Hermioneksi, mutta se oli turhan pitkä, joten nykyään kutsumme sitä Hempukaksi tai vielä lyhyemmin Hempuksi.


Luonne

Hempukka on luonteeltaan älykäs, jonka se todistaa opettaessani sille uusia temppuja.  Hempu osaa olla välillä todella itsepäinen, niin kuin ehkä pumin kuuluukin. Hempukka on silti sosiaalinen, vaikka välillä se on hieman varautunut vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan. Kotona Hempukka on laiska sohvaperuna, mutta nauttii kyllä pitkistä lenkeistä ja juoksentelusta metsässä. Hempukka siis ei ole niin vilkas ja "villi",  kuin useimmat rotutoverinsa, vaan edustaa pumeista sitä rauhallisempaa tyyppiä. Ehkä se onkin parempi meille, varsinkin kun se on ensimmäinen koiramme. Välillä haluaisin sen olevan vähän aktiivisempi, esim. näyttelykehissä ja tokokokeissa, mutta Hempukka on nyt vain tällainen vähän rauhallisempi eikä se siitä mihinkään muutu.
Vanhemmiten Hempusta on kuoriutunut hyvin aktiivinen ja riehakas tapaus, joka osaa kuitenkin rauhoittua sitä siltä vaadittaessa. Etenkin virtsakivileikkauksen jälkeen se muuttui todella paljon eloisammaksi ja oli ihana huomata sen vilkkaampi puoli. Vaikka Hempun selkä vaikuttaa välillä olevan hieman kipeä, se ei ole kuitenkaan hidastanut blondipumin vauhtia.

Hempukka asuu nykyään vanhemmillani, koska se stressaa todella paljon Dellasta ja se ilmenee pahoina iho-ongelmina. Pieneen kaksioon Hempua ei olisi voinut ottaa sen haukkuherkkyyden vuoksi, joten tämä ratkaisu oli varmasti kaikille osapuolille parhain. Hempu toimittaa virkaansa aktiivisesti sohvaperunana ja muun perheen liikuttajana. 

Hempu on mulle kaikkea, mitä osasin odottaa ensimmäiseltä koiralta - ja vielä enemmänkin. Vaikka Hempun kanssa ei ehkä harrastuspuolella ylletty niin korkealle kun toivoin, se kuitenkin opetti mulle hurjan paljon koiran kouluttamisesta. Hempun avulla tutustuin eri koiralajeihin ja löysin omat suosikkini. Sen kanssa oli ihana touhuta, vaikka se olikin hyvin ihmishäiriöherkkä, joka sai mut välillä miettimään koko koiraharrastusta uudelleen. Kaikesta kuitenkin selvittiin tavalla tai toisella.

Hempu on mulle ihan äärettömän rakas ja toivon, että se saa elää mahdollisimman kivuttoman ja pitkän elämän ♥
Tää katse ♥

4 kommenttia:

 1. Kaunein pumi minkä oon nähny :3

  VastaaPoista
 2. Kylläpä se on kovasti Vilman näköinen.Paljon enemmän Vilman kuin Biancan näköinen.Ikävä kuulla että selkä- ja ihoongelmat vaivaavat. Me edelleen ikävöidään vaudikasta Vilmaa tosi kovasti. Sen pois meno tapahtui niin yllättäen, että sitä on vaikea uskoa. Kaikkea hyvää teille ja terveiset vanhemmillesi. Terv Ulla w

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdennäköisyys Hempun ja Vilman välillä oli kyllä huomattava. :) Selkä on nyt taas paremmassa kunnossa kuin esim. vuosi sitten, mutta iho-ongelmat tosiaan palasivat ikävästi nyt takaisin. Pitää yrittää keksiä keinoja vähentää Hempun stressiä, niin se ei jyrsisi itseään.
   Vilma oli kyllä ihana persoona, todella ikävää että se joutui lähtemään jo niin nuorena.
   Terveiset myös teidän perheelle ja kaikkea hyvää! :)

   Poista

Pumikaksikko kiittää kommenteista! :)