Omistaja

DSC_0313
Tokonuorten kevätleiri 2016 © Sofia Kovalainen
Pumikaksikon treenejä tänne kirjoittelee parikymppinen nuori nainen Tampereelta. Olen ylioppilas vuosimallia 2017 ja seuraavaksi suuntana on eläinlääkis. Pääsykokeeseen lukeminen on siis iso osa arkea.

Koirahistoriani on varsin lyhyt Hempun ollessa ensimmäinen koirani. Sain Hempun 13-vuotiaana monen vuoden kinuamisen jälkeen. Vanhempani eivät siis olleet lainkaan koiraihmisiä tai muutenkaan eläinihmisiä, mutta niin vaan meillä asui parhaimmillaan kaksi koiraa, kaksi marsua ja hamsteri. :D Itse olen rakastanut eläimiä ja varsinkin koiria jo ihan pienestä asti, ja (varhais)teini-iässä olin ihan täysin koirahullu ja mm. opettelin koirarotujen ensyklopedian lähes kaikki rodut ulkoa. Voitte vain kuvitella sitä rajatonta onnellisuutta ja iloa, kun isäni lupasi mulle ihan oman koiranpennun. Pennun saamista edelsi kuitenkin ehto, että kävisin koko talven 2010-2011 ajan aamuisin ennen koulua lenkillä, jotta osoittaisin olevani tarpeeksi vastuuntuntoinen koiraa varten. Niinpä sitten tämä sisukas koirahullu kävi jokaikinen aamu lenkillä ja sainpa vielä kaveriksi naapurin koiran, jonka kävin aina hakemassa mukaan. Kesällä 2011 suurin unelmani sitten toteutui Hempukan muodossa ja päivääkään en ole katunut.
Koiramaailma imaisi heti mut totaalisesti sisäänsä (ellei sitten ollut jo ennen Hempun tuloa...) ja koiraharrastuksesta on tullut mulle todella tärkeä asia, joka on vienyt mua eteenpäin vaikeinakin aikoina. Sen kautta oon saanut ihan valtavasti uusia kavereita varsinkin, kun pääsin Kennelliiton Tokonuoriin Dellan kanssa vuonna 2015. Vaikka meidän aikakausi tokonuorissa päättyikin tänä vuonna täysi-ikäisyyden vuoksi, pidän Tokonuoret-ryhmää yhtenä merkittävämpänä asiana mun koiraharrastuksen kannalta ja oon ikuisesti kiitollinen ryhmään pääsystä. Kun ennen tunsin olevani se  luokan "outo koiratyttö", niin nyt sain puhua ihan vapaasti koirista muiden tokonuorten kanssa, eikä kukaan pitänyt mua millään tavalla outona. Samanhenkiset ihmiset ympärillä on vaan niin tärkeä asia!

PIC_4524
Tokonuorten kevätleiri 2016 © Sofia Kovalainen

Agilityn ja tokon lisäksi harrastan juoksemista (toki Dellan kanssa) ja salilla käyntiä. Kasvissyönti on myös lähellä sydäntäni ja parisen vuotta sitten luovuinkin punaisesta lihasta, sekä vuosi sitten muista lihoista ja liivatteesta. Omillaan asuminen on mahdollistanut myös osittaisen vegaanisen ruokavalion ja pyrin tekemään jatkuvasti enemmän vegaanisia valintoja. Eläinten asema on mulle tosi tärkeä asia ja pääosin eettisistä sekä ekologisista syistä en syö lihaa ja välttelen muita eläinperäisiä tuotteita. Toki myös kasvissyönnin terveellisyys on ehdottomasti merkittävä asia mulle, koska pyrin elämään mahdollisimman terveellisesti ja hyvinvoivasti.

Tykkään tutustua uusiin ihmiseen, joten saa tulla nykimään hihasta, jos tunnistaa jossain! Meistä saa kysellä myös treeniseuraa ja pumitkaan eivät pistä pahitteeksi, jos saisivat uusia juoksukavereita. :) 

9 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Sä olet kyllä taitava kirjoittaja!
  Ja omistat yhden kauneimmista pumeista mitä olen nähnyt :)
  Itselläni on haaveissa pumi, ja toivottavasti sellaisen ylpeä omistaja joskus saan vielä olla (toivottavasti jo 2-3v päästä)!
  Jään mieluusti seurailemaan teidän arkea harrastuksineen, jos saisin vaikka hieman lohtua tähän pentukuumeiluun :D

  http://vastakarvaan-emmijapojat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja tervetuloa seurailemaan meidän blogia! :)
   Ja pahoin pelkään, että pentukuumeeseesi ei tule lohtua tämän blogin kautta... ;)

   Poista
 3. meidän täytyy kyllä vielä joskus treffailla, viimeistään sitten kun multakin oma unkarilainen löytyy :) (oikeastaan yhtä pentuetta mulle on jo mainostettukin)

  VastaaPoista
 4. Hei tässähän saattaa jopa käydä niin, että ollaan samaan aikaan eläinlääkiksessä :D. Samat haaveet kuin sullakin, lukion jälkeen eläinlääkikseen ja koska sama syntymävuosi...

  Pikkukettu lemmikistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sehän ois aika jännää! ;) Tosin sinne eläinlääkikseen pääsy ei vaan oo niin helppo juttu, että saa nähdä...

   Poista
 5. Löysin blogisi ja en voinut uskoa miten samalta koirasi näyttää verrattuna meidän karvakaksikkoon! Meillä tosin on bichon frise ja kääpiövillakoira, mutta yhdennäköisyys on hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aika hauska jos niinkin erirotuiset muistuttavat mun pumikaksiokkoa :D

   Poista

Pumikaksikko kiittää kommenteista! :)